Berea Sara e facută din pasiune pură, malţ de prima clasă şi apă proaspătă de izvor. Fără alte improvizaţii!

…şi atunci berarul s-a gândit să-şi transforme ocupaţia din timpul liber într-o slujbă cu jumătate de normă. A făcut toate demersurile pentru a se autoriza (dacă ştia ce-l aşteaptă nici n-o mai vedeaţi, pentru că o mică „fabrică de pivniţă” trebuie să treacă prin acelaşi proces de autorizare ca un colos industrial). I-a creat o etichetă pe care se regăseşte Stema Banatului, mândru de a realiza singura bere de casă din zonă. Manual. Hand made. La această bere, totul este creat cu mâna. Şi cu har… De aceea, poate, uneori eticheta e uşor înclinată, sau poate se încreţeşte. E semn că omul, nu maşina, a obosit niţel… Nu ne judecaţi pentru asta. Calitatea premium are şi latura sa artizanală. Fiecare sticlă este unică. Pe lângă gust!

Cum se fabrica

Fără pretenţii de „How it’s made?” marca Discovery, şi nici a vă plictisi cu detalii tehnice insignifiante (de care dacă sunteţi interesaţi, ştiţi exact unde le veţi găsi), vă spunem cum facem berea în 5 paşi:

Pentru că berea este 90% apă, aducem acest principal ingredient din inima muntelui, de la cota 1400, acolo unde am găsit izvorul cu cea mai pură apă (şi le-am testat pe toate!).

Măcinăm malțul la moara noastră, apoi îl punem la înmuiat timp de 90 minute, la o anumită temperatură (de exemplu, 68 grade)

Spălăm malțul (mashing) la o temperatură de 78 grade, apoi scoatem mustul și îl punem la fiert, timp de 90 de minute, adăugând hameiul și condimentele.

Punem în butoaiele de fermentare și adaugăm drojdia, apoi lăsăm 14 zile la fermentat,14 zile în care avem grija ca nicio picătură să nu se piardă.

Suntem aproape gata! Îmbuteliăm în sticle și din nou lăsăm la fermentare 7 zile, la o temperatură constantă de 20 grade; apoi, iar la maturat 5 zile, scăzând temperatura la 14 grade.

Cumpara

Pentru că ne plac poveștile și pentru că nu am mai auzit de foarte mult timp una, ne-am gândit să scriem chiar noi, împreună cu tine încă una – nemuritoare. Avem pregătită câte o istorisire pentru fiecare bulă de bere ce a umplut sticla și abia așteptăm să o auzim și pe a ta. Noi aducem berea, tu scrii povestea! Comanda Berea Sara